Mon - Fri 8:00 - 16:30

Clean Do – universell påvisbarhet av proteinkontamination
Art.nr: 1061343
Antal: 10x10 st/paketClean Do är ett ready--to--use snabbtest för protein inom livsmedels- och bryggeribranschen eller för andra ytor efter rengöringen. Man får svar inom 2 minuter!

Clean Do ändrar färg från gul/orange till blå/grön om det finns protein närvarande i provet. Stor mängd protein leder till att Clean Do ändrar färg snabbt och det blir även intensivare färger. Clean Do ger en snabb verifiering på hygienstatusen på ytor och kan användas inom egenkontrollen och HACCP--arbetet.

Clean Do är inte ett mikrobiologiskt test. Vanliga rengöringsmedel som används vid normala koncentrationer påverkar inte resultatet och ger då inte heller falska positiva resultat. Hög koncentrationer av alkaliska rengöringskemikalier kan ge falska negativa resultat i vissa fall. Peroxidbaserade desinfektionsmedel kan ge ett falska positivt svar. Clean Do ska bara användas efter att rengöringen är avslutad. Tänk på att upprätta ett provtagningsschema för att man ska kunna replikera proverna så att man får god statistik, easy---to--replicate. Användningsinstruktioner

1. Ta upp pinnen ur röret. Svabba en yta som är 10x10 cm, om provet tags på en ojämn eller konstig yta så ska man svabba en tillräckligt stor yta för att få upp tillräcklig mängd med rester. Tryck tillräckligt hårt på ytan för att se till att man får upp resterna på svabben.

OBS! Svabben får inte komma i kontakt med andra ytor än provtagningsytan. Svabben betraktas som kontaminerad annars!

2. Sätt tillbaka svabben i provröret.

3. Ta bort säkerhetsbandet från det orangefärgade locket.

4. Tryck till det orangefärgade locket.

5. Vrid det orangefärgade locket medurs så att reaktionslösningen rinner ner i röret över svabben.

6. Blanda Clean Do reaktionsblandningen noggrant så att provmaterialet löses upp från svabben.

7. Vänta i 2 minuter för färgomslag från gul/orange till grön/blå. Resultatet ska inte läsas av förens efter 2 minuter, men dock sker det mest av färgomslaget inom 60 sekunder. Läs sedan av provets färg mot färgskalan och notera resultatet.

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår

© 2021 Arena Kemi AB. All Rights Reserved. Administreras av Webbpartner